31 jul 2019

Wandeling 22 augustus 2019

Afgelopen juni organiseerden we een natuurwandeling over Landgoed Christinalust. Helaas moesten we de wandeling toen door noodweer al heel snel afbreken. Daarom nodigen we u graag uit voor een nieuwe wandeling op donderdag 22 augustus. Op dat moment staat de heide in volle bloei en zijn er door de warme lange dagen veel verschillende vlinders actief. 

Onder leiding van onze ecoloog Roy Fleury, maken we kennis met de natuur op het landgoed. We nemen u mee langs de historie van het landgoed en de plannen die we hebben om het landgoed nog verder tot bloei te laten komen door herstel van de heide, het terugbrengen van de oude dekzandrug, de omvorming naar een meer natuurlijk loofbos en het uitbreiden van de hoeveelheid natte natuur. Ook zal er hier te zijner tijd de mogelijkheid komen voor een laatste rustplaats.  

De wandeling start om 19.30 vanaf de oude bosbouwschuur. U bent van harte welkom! Denkt u aan passend schoeisel?

Het zou fijn zijn als u even laat weten of u van plan bent te komen, via contact@landgoedchristinalust.nl. Mochten er dan nog op het laatste moment bijzonderheden zijn dan kunnen we u daarover tijdig informeren. 

Christinalust ligt in het buurtschap Twekkelo ten westen van Enschede. De ingang van het landgoed vindt u aan de linkerkant van de Zwartevennenweg als u vanaf de Windmolenweg in Enschede tegenover de Marssteden de Zwartevennenweg op rijdt.  

Met vriendelijke groet, mede namens Jeroen Jordaan van Landgoed Christinalust,

Roy van Boekel, Natuurbegraven Nederland

i q d

Deel dit bericht via: