3 jun 2019

Wandeling 19 juni 2019

Het voorjaar is inmiddels in volle gang. De bomen staan weer vol in blad, de eerste jonge vogels zijn alweer uitgevlogen en de akkers staan in bloei.  

Zoals beloofd houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen op Landgoed Christinalust en de mogelijkheid die er hopelijk binnenkort komt voor een laatste rustplaats in de natuur van het landgoed.

Eind december heeft de gemeenteraad Enschede goedkeuring gegeven aan ons plan. Helaas heeft een aantal partijen bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen dat besluit. Men vraagt zich met name af of het plan wel past in het beleid van de gemeente en provincie. Naar verwachting zal de Raad van State de bezwaren begin 2020 behandelen. We hebben er echter alle vertrouwen in, mede vanwege de positieve beoordeling van het plan door de provincie en gemeente.

In  de tussentijd willen we Christinalust graag op woensdagavond 19 juni openstellen voor een wandeling met Roy Fleury, onze ecoloog. We zullen u meenemen over het landgoed en vertellen over wat het landschap en de natuur hier zo bijzonder maakt. Er is natuurlijk ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen.  

U bent van harte welkom! We starten om 19.30 uur vanaf de bosbouwschuur. Landgoed Christinalust ligt in het buurtschap Twekkelo, ten westen van Twekkelo. De ingang van het landgoed ligt aan de Zwartevennenweg in Enschede, vlakbij de kruising met de Windmolenweg.

Met vriendelijke groet, mede namens Jeroen Jordaan van Landgoed Christinalust,

Roy van Boekel, Natuurbegraven Nederland

i q d

Deel dit bericht via: