28 jan 2022

Terug naar een oorspronkelijk landschap

Momenteel wordt er op Landgoed Christinalust gewerkt aan het herstel van de natuurkwaliteit en het creëren van natuurlijke verbindingen met omliggende natuur. Natuurbegraven Nederland heeft samen met landgoedeigenaar Jeroen Jordaan de droom de natuur op dit landgoed een duurzame toekomst te geven. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van deze plek en krijgt deze meer betekenis voor de omgeving en voor de mensen die het natuurgebied bezoeken.

De werkzaamheden

Om deze droom waar te maken verrichten we nu werkzaamheden met als doel de natuur en het landschap te versterken. Op verschillende plekken in het gebied wordt bos, dat voorheen productiebos was, gekapt en omgevormd tot onder andere gemengd bos. Aan de Twekkelerbeek zal een bos met fijnspar omgevormd worden naar een beekbegeleidend bos en planten we soorten aan als els, wilg en es. We wijzen karakteristieke bomen aan die beeldbepalend zijn voor het landgoed en we wijzen toekomstbomen aan die passen in een gemengd bos. In zijn geheel dragen deze verbeteringen bij aan de verbinding met andere natuurgebieden in de omgeving.

Wij doen ons uiterste best om deze werkzaamheden zorgvuldig en met zo min mogelijk overlast uit te voeren. Mochten wij iets over het hoofd gezien hebben, meld het via contact@christinalust.nl.

Natuurbegraven

Natuurbegraven Nederland wil begraven in de natuur mogelijk en bereikbaar maken, voor iedereen die dat wil, in heel Nederland. Een natuurbegraafplaats biedt de mogelijkheid om een laatste rustplaats in de natuur te kiezen. In een gedeelte van dit landgoed zal dit vanaf dit najaar mogelijk zijn.

i q d

Deel dit bericht via: