28 dec 2018

Een positief besluit over plannen

Zo vlak voor het einde van het jaar is er mooi nieuws. Maandag 17 december 2018 heeft de gemeenteraad van Enschede met grote meerderheid positief besloten over de plannen voor Landgoed Christinalust.

Met deze goedkeuring zijn we weer een stap dichterbij een duurzame toekomst voor behoud van het landgoed, het herstel van het landschap en de natuur op deze plek en de mogelijkheid om hier in die natuur een eeuwigdurende laatste rustplaats te krijgen. Daar zijn we enorm blij mee. We zijn dankbaar voor de steun en de mooie woorden die de wethouder en diverse raadsleden uitspraken over de plannen.

Voordat we echter daadwerkelijk kunnen starten met de inrichting van het gebied en de opening van de natuurbegraafplaats een feit is moeten er nog een aantal procedurele stappen doorlopen worden voordat het nieuwe plan onherroepelijk is vastgesteld. Het kan daardoor nog wel 1 tot anderhalf jaar duren tot de eerste mensen in het gebied een plekje kunnen uitkiezen en de eerste uitvaarten plaats kunnen vinden.

i q d

Deel dit bericht via: