Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van landgoed Christinalust

Op landgoed Christinalust in Twekkelo schrijven we geschiedenis én geven we de toekomst vorm. We herstellen en ontwikkelen de natuur en maken het voor nog meer mensen een plek met dierbare herinneringen. Zo blijft het, met al haar kwaliteiten, voor toekomstige generaties bestaan.

Familie Jordaan: een passie voor Christinalust

Jeroen Jordaan, eigenaar Landgoed Christinalust

'De groene omgeving van Twekkelo in het gebied rondom Enschede en Hengelo wordt gekenmerkt door beekdalen en landgoederen opgericht in de tijd van de textielindustrie. Landgoed Christinalust is een van die landgoederen. Sinds vijf generaties is het in onze familie. Mijn voorouders legden het landgoed aan als buitenruimte voor houtproductie en recreatie. En ik? Ik wil nu graag zorgen voor een duurzaam voortbestaan van het landgoed zodat ik het gezond en toekomstbestendig kan doorgeven aan de generaties na mij. Om dat te kunnen bereiken, moet Christinalust kunnen voorzien in haar eigen voortbestaan. Het landgoed moet een functie hebben die voorziet in een maatschappelijke behoefte. Bovendien vind ik het belangrijk dat het een bijdrage levert aan de versterking van het landschap en natuur in deze regio.

Er is -ook in deze omgeving- een groeiende behoefte van mensen om zich te verbinden met de natuur. Ook in de keuze voor een laatste rustplaats. Natuurbegraven Nederland heeft laten zien dat zij dit op een mooie wijze weet te realiseren met aandacht voor de natuur en de betekenis van een gebied voor mensen. Ik zie uit naar de ontwikkeling van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Landgoed Christinalust, samen met Natuurbegraven Nederland.'

Jeroen Jordaan, eigenaar Landgoed Christinalust